Houtsoorten

De houtsoorten die Oosterik levert zijn uitermate geschikt als brandhout. We leveren eiken en beuken, hardhout. En berken, zachthout.

Eiken en beuken

Eiken en beuken branden langdurig en zorgt vervolgens voor prachtige vlammen.
Bomen die hardhout leveren zijn langzaam groeiende bomen. Door de langzame groei ontstaat er een zware, compacte houtsoort met een langzame verbranding. Het openhaardhout van dit mengsel wordt meest gebruikt door mensen die veel stoken, en in grote open haarden en kachels. Hardere houtsoorten moeten eerst goed op temperatuur komen voordat ze goed branden.

Berken

Daarnaast  leveren wij berken. Dat stookt gemakkelijk, brandt mooi, geeft in korte tijd flink warmte en weinig rook.
Berken geeft net zo veel warmte als eiken en beuken, maar branden sneller op. Berken wordt meest gebruikt door mensen die voor de gezelligheid stoken of kort het haardvuur aan willen hebben. Deze zachte kwaliteit openhaardhout is makkelijker aan te krijgen, brandt mooi, geeft flink warmte en weinig rook.

Ovengedroogd of luchtgedroogd

Ovengedroogd haardhoutVoor een goede verbranding is belangrijk dat het hout een vochtigheidspercentage heeft van maximaal 20%. Ovengedroogd haardhout heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van natuurlijk gedroogd haardhout. Het hout blijft schoon en vrij van schimmels en ongedierte terwijl de karakteristieke houtgeur bewaard blijft.
Het haardhout heeft een gegarandeerd vochtpercentage van maximaal 20%, en is direct te stoken.

Daarnaast leveren we luchtgedroogd haardhout. Dit hout heeft ongeveer een 1,5 jaar gelegen en is direct te stoken.

Hebt u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? Bel: 06-53 81 89 03
Oosterik Openhaardhout staat graag voor u klaar!