Het haardhout wordt op een duurzame manier gedroogd!!

Oosterik Openhaardhout is gespecialiseerd in (open)haardhout van hoge kwaliteit. Wij leveren door heel Nederland en in de Duitse grensstreek.

Haardhout van eerste kwaliteit
Oosteriks Openhaardhout is ovengedroogd en heeft een vochtgehalte van rond de 20%. Ons hout is direct te stoken, zodat u zonder veel moeite het vuur aankrijgt. Oosteriks Openhaardhout is uitermate geschikt voor uw houtgestookte cv, houtkachel, open haard, jacuzzi, terraskachel, vuurschaal of vuurkorf.

Waarom gedroogd haardhout?
Het is erg belangrijk dat u droog brandhout gebruikt in uw houtkachel of openhaard. Ovengedroogd haardhout heeft namelijk standaard een erg laag vochtigheidspercentage (20% of lager), waardoor het gegarandeerd goed en lang brand. Daarnaast geeft het dus minder vuil en rook af, waardoor uw schoorsteen langer mee gaat. Wat verder ook wel zo fijn is, is dat eventueel ongedierte en schimmels in het hout het drogen in de oven uiteraard niet overleefd. Ovengedroogd haardhout behoudt zijn originele hout kleur, heeft een heerlijke hout geur en brandt optimaal.


Hoe werkt het?
De stammen worden gezaagd en direct gekloofd. De verse blokken hout worden vervolgens in een krat in de droogkamer gezet. Door de temperatuur in de droogkamer geleidelijk naar een bepaalde hoogte te brengen en de lucht door middel van ventilatoren te verspreiden, verdampt het vocht uit het hout. De warme, vochtige lucht wordt afgevoerd zodat er geen schimmelvorming in het hout ontstaat. Na 10 tot 14 dagen heeft het hout een vochtpercentage van rond de 20% en is het geschikt om te stoken.

De houtdrogerij waar wij mee werken wekt door het gebruik van houtsnippers energie op. De houtsnippers zijn een restproduct, dus een duurzame manier van hout drogen.

De voordelen van Oosterik Openhaardhout

  • Wij leveren een uitstekende kwaliteit 1e keus (open)haardhout
  • Wij leveren zowel ovengedroogd als luchtgedroogd hout
  • We drogen op een duurzame manier
  • U kunt bij ons zelf uw hout ophalen
  • U kunt bij ons een kiep-aanhanger lenen
  • Bezorgen en bezorgtijden in overleg
  • U kunt bij ons uw specifieke wensen aangeven

 

Oosterik Openhaardhout verkoopt ook Zweedse fakkels

Zweedse fakkels zijn ideaal voor tuinfeesten, buurtfeesten, buitenevenementen, kerstvieringen, oud & nieuw-feesten, optochten, als relatiegeschenk of voor gewoon een gezellige avond in de tuin, op het balkon, op het terras of de camping. Lees meer.

 

Meer info bel: 06-53 81 89 03

Hebt u vragen of wilt u advies? Oosterik Openhaardhout staat graag voor u klaar!